U Cresu i Malom Lošinju 13 i 14 .05 sa početkom u 10 sati u palači Moise i muzeju Fritzi održat će se veliki znanstveni skup u povodu 580 godina Cresko -Osorskog statuta

27.travnja, srednja škola Ambroza Haračića je, uz logističku potporu našega kluba i TZ Maloga Lošinja, obilježila 60 godina od velike pomorske tragedije kod otočića Trstenika.

Klub pomoraca Lošinj Vas poziva na prezentaciju najpoznatijih pomorskih kapetana iz bogate Lošinjske povijesti po izboru dr. Julijana Sokolića
Izbor kapetana sa njihovim životopisima mogu se pregledati svaki četvrtak od 20 sati u prostorijama kluba i na web stranici kluba.
dr. Julijano Sokolic održat će završno predavanje o kapetanima u okviru "Festivala Lošinjskim jedrima oko svijeta" u Rujnu mjesecu.

Pozivamo sve zainteresirane građane da navrate u prostorije Kluba pomoraca (Bočac 2) gdje će se organizirati podjela lista "pomorac" u sklopu javne prezentacije.

Izašao je iz tiska novi, šesti po redu, "Pomorac" - list Kluba pomoraca Lošinj.

Pozivamo vas da prisustvujete predavanju Prof. dr. sc. Mohovića u muzeju Apoksiomena u četvrtak 17.09. u 19 sati

U četvrtak 10.rujna 2020. u 19.00 sati u Muzeju Apoksiomena organiziramo predavanje.

Trstenik

I ove smo se godine, koliko su nam to dozvolili uvjeti u kojima trenutno živimo, prisjetili stradalih učenika srednje Pomorske i Ekonomske škole.